У Сумській області міський голова відлупцював двох чиновників: його судитимуть

Нападнику повідомили про підозру
У Сумській області міський голова відлупцював двох чиновників: його судитимуть
Фото автора Pixabay з Pexels
26 Січня 2022, 12:23
читать на русском

Міський голова одного з населених пунктів у Сумській області побив секретаря та одного з його заступників. Йому оголошено про підозру фактом грубого порушення громадського порядку, тривалого перешкоджання нормальній діяльності міської ради та побитті посадових осіб. Наразі над посадовцем триває судовий процес.

Про це повідомляє прокуратура Сумської області.

Зазначається, що інцидент з побиттям відбувався 18 листопада 2021 року в приміщенні міської ради. У кабінет секретаря вказаної міської ради, який до того часу виконував обов’язки міського голови, зайшов поновлений рішенням суду на посаді очільник міста у супроводі двох осіб.

Поновлений мер виганяв секретаря з кабінету і будівлі, ображав його та вимагав печатку. Однак, секретар відмовився виконати вимоги, тож міський голова взявся силою розв'язувати конфлікт. Він разом з двома спільниками насильно виштовхали чиновника з кабінету, відлупцювали і вигнали на вулицю. Завади насиллю намагався заступник міського голови, але його також силою змусили покинути будівлю міської ради.

Згідно з експертизою, секретар та його заступник отримали легкі тілесні ушкодження.

Разом з тим, за фактом грубого порушення громадського порядку повідомлено про підозру одному із чоловіків, який супроводжував міського голову та застосовував силу до посадовців. Стосовно іншого триває досудове розслідування, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, що народний депутат Артем Дмитрук, виключений з фракції "Слуга народу", влаштував бійку в Одеській міській раді. На засіданні земельної комісії парламентар бігав по столах, ламав меблі та нецензурно лаявся. В результаті штовханини постраждало четверо людей.

Читайте також