Нардеп Дмитрук влаштував бійку в Одеській міськраді, бігав по столі та ламав меблі (відео)

Причиною такою поведінки стало засідання "нелегітимної" земельної комісії
Нардеп Дмитрук влаштував бійку в Одеській міськраді, бігав по столі та ламав меблі (відео)
Артем Дмитрук / Фото: facebook.com/artem.dmytruk.odessa
25 Січня 2022, 16:15
читать на русском

Народний депутат Артем Дмитрук, виключений з фракції "Слуга народу", влаштував бійку в Одеській міській раді. На засіданні земельної комісії парламентар бігав по столах, ламав меблі та нецензурно лаявся. В результаті штовханини постраждало четверо людей.

Відео ранкового дебошу з'явилось на Telegram-каналі PavlovskyNEWS.

Дмитрук намагався прорватися на засідання, яке намагаються провести вчетверте, ключовим питанням якого було відведення шести гектарів землі на Гагарінському плато під санаторієм "Аркадія", що належить Державній прикордонній службі України.

Крім того, нардеп боровся, бігав по столі та розламав його. Таким чином він заявив про свою боротьбу із земельним дерибаном, тому разом із соратниками прийшов проконтролювати роботу депутатів Одеської міськради. Але на вході муніципальна охорона не стала їх пускати. Почалася суперечка, яка переросла в криваву бійку.

Згодом Дмитрук у порваній сорочці дав коментар щодо своєї поведінки. За його словами, представники одеської муніципальної варти застосували до нього силу.

Ми дісталися земельної комісії, зупинили це беззаконня. Чи не пустили помічників депутата, чим порушили законодавство. Зараз писатимемо заяву, - сказав він.

Також Дмитрук наголосив, що земельна комісія не є легітимною, оскільки не ведеться ні її запис, ні фіксація. Сама процедура скликання теж була неправильною, є значна кількість порушень. Нардеп планує це все оскаржити у суді.

Своєю чергою генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова зазначила у Facebook, якщо подивитись цей відеоролик, може скластися враження, що це уривок із якогось фільму про гангстерів, а актор відривається від погоні після пограбування банку.

Однак ні – це реальна сцена проведення перемовин українського парламентаря із представниками громади м. Одеси. Відомості невідкладно внесені до ЄРДР і ми обов’язково розберемося: хто, коли і за яких обставин все це вчинив, - написала вона.

Венедіктова звернулась до чиновників та депутатів, які представляють українські органи влади мати совість та поводитись гідно: "За нами зараз дуже уважно спостерігають зі всіх куточків планети, ми на сторінках всіх передових видань, поведінка будь-якого представника української влади вивчається під мікроскопом і не може виглядати неадекватно".

Потім на сторінці Дмитрука у Facebook з'явилось чергове пояснення його дій.

Я відстоював інтереси жителів місця. Сьогодні на засідання земельної комісії не пускали ЗМІ різних каналів, не пускали народного депутата і його помічників. ... Ми пройшли та змусили поважати законні права одеситів та засобів масової інформації на участь у місцевому самоврядуванні, - наголосив нардеп.

Крім того, вже зафіксовано першу перемогу: комісія збереться заново в встановлені законом терміни. Дмитрук закликав одеситів виборювати свої права, бо вони господарі в цьому місті.

Нагадаємо, що Артем Дмитрук приєднався до нової політичної сили ексспікера Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Читайте також

1