У Тернополі на гірці підстрелили ще одну дитину

Осколки з дробовика потрапили хлопчикові в обличчя
У Тернополі на гірці підстрелили ще одну дитину
Діти на санках (Фото: depositphotos)
22 Січня 2021, 20:20
читать на русском

У Тернополі невідомий чоловік розстріляв з дробовика на гірці не одного, а двох хлопчиків.

Про це повідомила ТСН.

Як дізнався журналісти, є ще одна потерпіла дитина, якій осколок влучив в обличчя. Сьогодні, 22 січня, хлопчика прооперували.

Встановлений ще один потерпілий хлопчик, який був поруч з тим хлопчиком. У нього виявили одну кульку. Він сам раніше не зізнавався. Сьогодні його прооперували, вийняли ще одну дробинку, яка влучила в обличчя, - розповів начальник відділу комунікації поліції Тернопільської області Сергій Крета.

Як відомо, правоохоронці знайшли рушницю, яка стріляє схожими патронами, осколками яких поранило дітей. Зброю знайшли у місцевого жителя, який проживає неподалік місця події.

Коли ми перевіряли інформацію, обходили всі навколишні будинки, робили паралельно балістичну експертизу руху тих кульок, дробинок, які були виявленні на місці, де перебував хлопчик, ця експертиза нас привела в одну з квартир, в якій проживає самотній тернополянин. Ми знайшли рушницю, яка якраз стріляє відповідними гладкоствольними мисливськими дробовими патронами. Так званий пиж, де йде заряд дробовими кульками. Коли стріляють таким патроном, ці дробинки розлітаються на дуже велику відстань, їх там є багато, в патроні може бути понад 100, - розповів речник поліції.

Чоловік, у якого вилучили рушницю, не зізнається в скоєному, за його словами, рушницею він не користувався давно.

Ми цю рушницю вилучили і схожий патрон, проводимо експертизу. Наразі результатів ще немає. Проводимо додаткові дії, щоб довести, чи спростувати дії чоловіка. Наразі підозри йому не оголошували, - розповіли в пресслужбі поліції області.

Також стало відомо про стан першого пораненого хлопчика. Його перевезли до київської лікарні "Охмадит", у нього пострілом уражені нирки та печінка. Загрози його життю немає, однак у Києві йому зроблять ще одну операцію.

Як розповів журналістам каналу 24 батько потерпілого, учора хлопчик зі своєю молодшою сестричкою каталися на санках поблизу школи. Раптом діти почули ляск і син відчув, як у його спину щось впилося.  Хто стріляв у дітей, хлопчик не бачив. На щастя, молодша дівчинка не постраждала.

Читайте також

Нагадаємо, У Тернополі 11-річний хлопчик катався на санках біля школи. Там, з невідомих причин, його обстріляли з дробовика. Дитину госпіталізували до лікарні з численними опіками. Медики діагностували у хлопчика множинні поранення по всьому тілу, ймовірно спричинені вогнепальною зброєю. Під час операції з ран медики вилучили понад 30 сторонніх тіл, схожих на дробини, які травмували і внутрішні органи.