У Тернополі на вимаганні хабаря від бізнесмена-волонтера затримали голову облради та двох заступників голови ВЦА

Чиновників затримали "на гарячому" при отриманні чергового "траншу" грошей
Головне
У Тернополі на вимаганні хабаря від бізнесмена-волонтера затримали голову облради та двох заступників голови ВЦА
26 Червня 2023, 11:35
читать на русском

26 червня 2023 року детективи викрили голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Дем'янчука (перший заступник) і Ігоря Гайдука на одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляють пресслужби НАБУ і САП.

За даними слідства, затримані висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати грошові кошти за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради та здійснення оплати за заборгованістю департаменту капітального будівництва Тернопільської обласної військової адміністрації перед ТОВ, за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

Такі неправомірні дії чиновників вчинялись попри те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та всіляко допомагав силам оборони України.

Голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації затримали "на гарячому" одразу після одержання ними обумовлених коштів. Вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання затриманим запобіжних заходів.

Досудове розслідування за вказаними фактами розпочато за заявою громадянина, у якого посадовці вимагали неправомірну вигоду.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, працівники ДБР повідомили про підозру прокурору Ужгородської прокуратури Закарпатської області та заступнику начальника одного з місцевих відділів Управління спецрозслідувань. Встановлено, що посадовці допомагали уникнути відповідальності організаторам потужного наркоугруповання.

Читайте також