У Tesla ввели плату за навігацію: діятиме підписка

Раніше ця функція була безплатною
У Tesla ввели плату за навігацію: діятиме підписка
Електромобіль Tesla (Фото: Pixabay)
29 Липня 2022, 09:44
читать на русском

Виробник електромобілів Tesla змусить власників авто платити за навігацію.

Про це пише видання Carbuzz. 

Зазначається, що протягом певного часу навігація все ще буде доступна власникам електрокарів, однак щоб продовжити цю функцію, водіям Tesla доведеться заплатити.

На сайті виробника Tesla уточнили, що автомобілі, придбані в період з 9 січня 2020 року по 20 липня 2022 року, матимуть безплатну навігацію протягом усього терміну служби автомобіля.

Повідомляється, що у разі придбання авто після цієї дати власники Tesla  повинні будуть доплатити після початкового восьмирічного періоду.

Видання зазначає, що стандартне підключення включає лише навігацію, а оновлення преміум-підключення передбачає набагато більше можливостей:

За 9,99 доларів на місяць або 99 доларів на рік Premium Connectivity додає такі функції, як інтернет-браузер, візуалізація трафіку в реальному часі, режим Sentry Mode та потокове відео. Багато клієнтів Tesla все одно вибирають цей варіант, тому на них не вплине зміна стандартного підключення.

Варто зазначити, що навігація є важливою функцією Tesla, оскільки інформаційно-розважальна система бренду не підтримує Apple CarPlay або Android Auto. Зміни в доступі до довічної навігації в основному торкнуться клієнтів, які купують старі вживані Tesla. Tesla каже, що під час покупки ці клієнти будуть проінформовані, як довго вони матимуть доступ до стандартного підключення та його безплатної навігації.

Раніше власник компаній Tesla і SpaceX, американський мільярдер Ілон Маск заявив, що корпорація Tesla знову почне приймати біткоїни як оплату своєї продукції, коли процес отримання криптовалюти зроблять екологічно чистим.

1