У Токіо продаватимуть поштові марки з українськими краєвидами

Японія розпочинає продаж оригінальних марок України
У Токіо продаватимуть поштові марки з українськими краєвидами
Сергій Корсунький Фото: сторінка посла у Фейсбук
9 Листопада 2020, 06:16
читать на русском

9 листопада пошта м.Токіо розпочинає продаж оригінальних марок "Україна - м.Хіно", присвячених співпраці нашої держави із зазначеним містом у рамках японської урядової програми "Host Town" напередодні Олімпійських ігор.

Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський на своїй сторінці у Facebook.

За його інформацією, проєкт здійснено завдяки співпраці посольства України в Японії з адміністрацією м.Хіно та Поштою Японії.

Фотографії України для цього проєкту люб’язно надані Українським національним інформаційним агентством "Укрінформ" та українським фотографом В'ячеславом Присяжнюком, - повідомив посол.

марки України в Японії

Марки України в Японії Фото: Сергій Корсунський у Фейсбук

Нагадаємо, українська поштова марка увійшла в трійку кращих у світі.

Вперше в історії сучасного марковидання українська поштова марка "Олександр Вертинський. 1889-1957" виборола бронзу в конкурсі Yehudi Menuhin Trophy 2020 за найкращу музичну поштову марку світу 2019 року. Україну випередили лише Аргентина та Чилі, марки яких відповідно здобули перше та друге місце конкурсу.

Відомого українського естрадного артиста, кіноактора, композитора, поета і співака Олександра Вертинського на поштовій марці зображено в образі П’єро, в якому він виступав на початку своєї творчої кар’єри.

Марка з Вертинським

Марка з Вертинським Фото: Укрпошта

Автор поштового випуску — український художник Василь Василенко.

Поштова марка "Олександр Вертинський. 1889-1957", присвячена 130-річчю від дня народження великого артиста, була введена Укрпоштою в обіг 21 березня 2019 року.

1