У Великій Британії ситуація з новим коронавірусом вийшла з-під контролю

Вірогідність модифікації вірусу збільшується зі зростанням випадків його передачі
У Великій Британії ситуація з новим коронавірусом вийшла з-під контролю
Коронавірус (фото: Pexels)
21 Грудня 2020, 09:20
читать на русском

У Великій Британії ситуація з новим штамом коронавірусу "вийшла з-під контролю" влади, він дуже швидко розповсюджується.

Про це в ефірі телеканалу Sky News заявив міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Хенкок.

За його словами, що уряду довелося "діяти рішуче", попри наближення Різдва. Він зазначив, що посилені заходи можуть тривати протягом декількох місяців до тих пір, поки не буде впроваджена вакцина.

Хенкок назвав "безвідповідальною поведінкою" стовпотворіння людей на вокзалах, яке почалося після того, як жителі Лондона почали намагатися виїхати з міста до вступу в силу нових карантинних обмежень.

Контроль нового штаму COVID зараз важливіше, ніж коли-небудь, - заявив він.

Читайте також

Директор департаменту пандемій та епідемій ВООЗ Сільві Бріан в ефірі BFM TV заявила, що вірогідність модифікації вірусу збільшується зі зростанням випадків його передачі, а в ході мутацій він поступово пристосовується до організму людини.

Тому при кожних виявлених мутаціях слід визначати, які саме нові характеристики він набуває, відбуваються великі зміни, або ж це просто звичайна еволюція, - пояснила вона.

Зараз організація не відзначає вплив нової мутації SARS-CoV-2 на летальність. Також в організації сумніваються, що новий штам вплине на ефективність вакцин.

Нагадаємо, що раніше уряд Великої Британії виявив новий вид коронавірусу, на який захворіло понад тисячу людей. Він поширюється  швидше за відомий COVID-19.

1