У В'єтнамі медики випадково вакцинували від COVID-19 майже 20 немовлят

Причетних вимагають суворо покарати
У В'єтнамі медики випадково вакцинували від COVID-19 майже 20 немовлят
Випадкова вакцинація від ковід-19 малюків у В’єтнамі Фото: The Star
7 Листопада 2021, 00:24
читать на русском

У столиці В'єтнаму - Ханої, лікарі випадково щепили від коронавірусу 18 немовлят віком від 2 до 6 місяців препаратом Pfizer/BioNTech.

Про це повідомили у міському департаменті охорони здоров'я, пише The Star.

Зазначається, що інцидент стався 3 листопада. Втім, про це Департамент охорони здоров’я Ханоя дізнався лише наступного дня.

МОЗ країни направило до лікарні медичних спеціалістів для обстеження здоров'я немовлят. Також було вжито необхідних заходів для їх безпеки. За словами лікарів, стан здоров’я немовлят стабільний.

Відтак, Міністерство охорони здоров’я звернулося до Департаменту охорони здоров’я Ханоя з проханням негайно провести перевірку та знайти причини, чому так сталось і хто винен. Також вимагають притягнути до відповідальності причетних.

Зазначимо, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендувала вакцину Pfizer/BioNTech проти коронавірусу для дітей віком від 12 до 17 років.

Нагадаємо, що в Україні рекомендували щепити проти COVID-19 дітей 12-17 років, які не належать до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, але лише за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень.

Читайте також