У вихідні на українців очікують похолодання і мокрий сніг

Очікується короткочасне похолодання, місцями пройде невеликий сніг на тлі поривчастого вітру.
У вихідні на українців очікують похолодання і мокрий сніг
Погода в Карпатах Фото: https://www.facebook.com/camp.slon/
22 Грудня 2023, 15:44
читать на русском

У найближчі дві доби погодні умови в нашій країні визначатимуться впливом малорухомого циклону із центром над Білоруссю та країнами Балтії. Завдяки стійким західним і північно-західним повітряним потокам, в нашу країну почне надходити холодне повітря з тилової частини циклону, завдяки чому температурний фон в більшості областей знизиться на 4 – 7 °С. Також посилиться вітер західної чверті, подекуди до 15 – 20 м/с. На дорогах і тротуарах можлива ожеледиця, водіям та пішоходам слід бути уважнішими.

Про це пише синоптик Ігор Кибальчич.

Прогноз на суботу, 23 грудня

У західних областях впродовж доби очікується невеликий сніг, мокрий сніг. Хуртовина, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі -4...+1 °С, вдень -3...+2 °С. У Карпатах протягом доби -2...-7 °С.

У північних областях вночі місцями опади у вигляді мокрого снігу та дощу, вдень невеликий сніг та мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 °С, вдень -3...+2 °С.

У центральних областях вночі місцями пройде дощ із мокрим снігом, вдень невеликий мокрий сніг, місцями з дощем. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень 0...+5 °С.

У південних областях та Криму пройде невеликий мокрий сніг із дощем. Вітер західний, північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі -1...+4 °С, вдень +2...+7 °С.

У східній частині країни вночі очікується дощ, вдень місцями невеликі опади. Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря протягом доби 0…+5 °С.

Прогноз на неділю, 24 грудня

У західних областях вночі очікується невеликий сніг, хуртовина; Вдень та ввечері сніг, мокрий сніг з переходом у дощ. У Карпатах помірні снігопади. На дорогах ожеледиця. Вітер вночі західний, вдень південно-західний, 7 - 12 м/с, вночі місцями пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, вдень -1...+4 °С. У Карпатах вночі -4...-9 °С, вдень 0...-5 °С.

У північних областях пройде невеликий, подекуди помірний сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, вдень -3...+2 °С.

У центральних областях вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 °С, вдень -2...+3 °С.

У південних областях без істотних опадів, лише у Криму місцями очікується мокрий сніг та дощ. Вітер західний, 7 – 12 м/с, вдень пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі -4…+1 °С, вдень 0…+5 °С.

У східних областях місцями пройде невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західний, 9 - 14 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 °С, вдень -4...+1 °С.

Нагадаємо, на Святвечір та Різдво до України прийде новий атмосферний фронт із заходу, який спричинить опади й деяке похолодання.

1