У Вінниці заповненість лікарень для пацієнтів з COVID-19 становить 95%

Загалом у місті сьогодні хворіє 7013 мешканців громади
У Вінниці заповненість лікарень для пацієнтів з COVID-19 становить 95%
Лікарня, ліжко (фото: Unsplash)
15 Березня 2021, 19:50
читать на русском

У Вінниці через погіршення ситуації з коронавірусом більшість лікарень для пацієнтів з COVID-19 заповнені на 95%.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Вінницької міської ради.

Зазначається, що загальна завантаженість ліжкового фонду п'яти міських лікарень, де надають допомогу хворим на коронавірус, на сьогодні становить 85%. Але в лікарнях №1 і №3, а також у пологовому будинку №1 місця зайняті на 95%.

Загалом у місті сьогодні хворіє 7013 мешканців громади. З яких 533 людини (або 7,6 %) отримують стаціонарну медичну допомогу, решта, - 6480 осіб, - лікуються вдома амбулаторно під спостереженням сімейних лікарів, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

За словами директора місцевого департаменту охорони здоров'я Олександра Шиша, Вінницька область має найбільшу динаміку зростання захворюваності на COVID-19 за останні 30 діб - 15 216 випадків.

По віковій структурі серед важких хворих переважають пацієнти у віці 50-69 років і вище. По летальним випадкам - в основному це також літні в категорії 65+, які мають складні супутні захворювання (ішемічна хвороба серця, гіпертонічна хвороба, ожиріння і цукровий діабет). Загальний показник летальності від коронавірусу в Вінниці складає 1,7%.


Контекст. 12 березня міський голова Вінниці Сергій Моргунов повідомив, що в міських лікарнях вже не залишилося вільних реанімаційних ліжок для хворих на COVID-19.  В місті просять мешканців обмежити пересування та контакти.