Зеленський закликав не забувати про захисні маски

Вакцинація лише стартувала, тому в українців ще немає імунітету від COVID
Головне
Зеленський закликав не забувати про захисні маски
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
15 Березня 2021, 17:15
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності дотримання маскового режиму.

Як повідомляє пресслужба глави держави, сьогодні президент провів традиційну селекторну нараду з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, у якій взяли участь представники уряду та правоохоронних органів.

Під час наради прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що за останній тиждень збільшилася кількість ліжок інтенсивної терапії, зайнятих хворими на COVID-19. Якщо позаминулого тижня була заповнена третина місць, то зараз – майже половина: 2 212 із 4 694. Задіяних апаратів ШВЛ на сьогодні 1072 – найбільша кількість від початку пандемії в Україні.

Це підтверджує негативну динаміку та складний перебіг захворюваності. На Івано-Франківщині відбулася стабілізація ситуації після запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки, але поки що область залишається серед лідерів за кількістю активних хворих – 17 994. Найбільше їх у Києві – 44 600. Серед лідерів також Вінницька (15 133) та Чернівецька (14 220) області. Загалом в Україні станом на зараз 213 тисяч активних хворих, – сказав він.

Читайте також

Президент зауважив, що необхідно постійно роз’яснювати людям питання, пов’язані з проходженням вакцинації.

Треба пояснювати людям, що перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76%. Тож шанси на зараження все одно залишаються. І лише після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки. Тому ми не мусимо забувати про маски навіть зараз, коли вакцинація вже триває, – зазначив він.

Зеленський також поцікавився, яка реакція людей на вакцинацію. У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що побічні ефекти виявляються лише у 0,8% випадків, тяжких випадків не зафіксовано.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у період дії карантинних обмежень провів вечірку на честь свого дня народження у квартирі співвласника студії "Квартал-95" та бізнес-партнера Ігоря Коломойського Тімура Міндіча у Києві.

За інформацією "Схем", вітали президента близько 30 гостей, і ніхто з них не був у захисній масці.