Попри карантин Зеленський з розмахом відсвяткував день народження - "Схеми"

Президент зібрав майже 30 гостей у квартирі бізнес-партнера Коломойського
Головне
Попри карантин Зеленський з розмахом відсвяткував день народження - "Схеми"
День народження Зеленського Фото: скрін з відео “Схем”
5 Лютого 2021, 10:17
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський у період дії карантинних обмежень провів вечірку на честь свого дня народження у квартирі співвласника студії "Квартал-95" та бізнес-партнера Ігоря Коломойського Тімура Міндіча у Києві.

Про це заявляють журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

За інформацією "Схем", вітали президента близько 30 гостей, і ніхто з них не був у захисній масці, хоча на той час в країні діяли посилені карантинні обмеження, що забороняли проведення масових заходів (журналісти звернулись до Офісу президента із запитом на ім'я Зеленського із проханням прокоментувати ці факти, але відповіді не отримали).

Читайте також

Журналісти стверджують, що святкування дня народження гаранта відбулось у будинку на Грушевського, 9а в Києві у квартирі з терасою, як (відповідно до реєстру речових прав на нерухоме майно) належить співвласнику студії "Квартал-95" та бізнес-партнеру Ігоря Коломойського (досьє на Ігоря Коломойського читайте тут).

Повідомляється, що вітати президента прийшли перший помічник президента Сергій Шефір, керівник ОП Андрій Єрмак (досьє на Андрія Єрмака читайте за посиланням), представники "Кварталу-95" та режисер "Слуги народу" Олексій Кірющенко.

За підрахунками журналістів, святкування тривало близько восьми годин.

У коментарі "Схемам" один із гостей, "кварталівець" Олександр Пікалов підтвердив інформацію про святкування, але зазначив, що коли він там був, "там не було одночасно стільки осіб".

Нагадаємо, з 8 січня в Україні був введений "січневий локдаун", він тривав до 24 січня. День народження у Володимир Зеленського було 25 січня. У цей час в Україні зберігалися карантинні обмеження.

Тоді ж Зеленський звернувся до українців:

Завершення локдауну не означає завершення війни з COVID-19. Тож я особисто дуже вас прошу: продовжуйте дотримуватись правил безпеки. Носіть маски, дезінфікуйте руки, тримайте дистанцію.

1