Зеленський привітав українців із завершенням локдауну

Президент подякував кожному за дотримання карантинних обмежень
Головне
Зеленський привітав українців із завершенням локдауну
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
25 Січня 2021, 19:45
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський привітав українців із завершенням локдауну, який діяв на території країни до 24 січня.

Про це президент повідомив у Telegram.

Сьогодні ми вийшли з локдауну, і я хотів би подякувати кожному. Спалаху інфекції не сталося, більш того – одужалих було більше, ніж тих, хто захворів, - зазначив він.

За словами Зеленського (досьє Володимира Зеленського), протягом жорсткого карантину держава ретельно готувалася. Так, ввели 14 тисяч додаткових ліжок, тож тепер їх майже 70 тисяч. І 70% з них – вільні. А понад 80% забезпечені киснем.

Читайте також

Президент повідомив, що вакцинація проти коронавірусу в Україні розпочнеться уже в лютому цього року. Деталі обіцяв озвучити найближчим часом.

Зеленський закликав берегти себе, рідних та Україну.

Нагадаємо, що 25 січня закінчився "січневий локдаун" і країна повернулася до "адаптивного карантину".

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова (досьє Степанова), в країні вдалося стабілізувати ситуацію й розвантажити українську медичну систему та медпрацівників. Так, на початок грудня показник пацієнтів із підтвердженим COVID-19 або підозрою становив приблизно 29 тис., то станом на 24 січня - це 18 651 людина.

Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигалязазначив, що вихід із посиленого карантину не означає, що вірус зник, тому залишаються вимоги щодо маскового режиму, соціальної дистанції та дезінфекції.