ВООЗ: Локдаун - не найкращий сценарій, є м'якші обмеження

Жорсткий карантин хоч і скоротив розповсюдження COVID-19, але й завдав шкоди людям
ВООЗ: Локдаун - не найкращий сценарій, є м'якші обмеження
Карантин, коронавірус (фото: Pexels)
17 Грудня 2020, 11:11
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) вважають, що повний локдаун не один з найкращих варіантів для боротьби з коронавірусом. У ВООЗ схиляються до застосування більш м'яких обмежень.

Про це заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ханс Клюге в інтерв'ю РБК-Україна.

Клюге зазначив, що навесні локдаун хоч і скоротив розповсюдження COVID-19, але й завдав шкоди людям. За його словами, у березні та квітні залишились поза фокусом уваги люди з проблемами психічного здоров'я, а також питання гендерного насильства.

Ми знаємо, що у будь-якій надзвичайній ситуації насильства в сім'ї стає більше. Так що якщо у вас повний локдаун, це абсолютно не краща ситуація, - сказав Клюге.

Читайте також

Представник ВООЗ вважає, що через локдаун люди втрачають значну частину свого доходу. Також страждають люди з інвалідністю чи іншими захворюваннями.

Ось чому більш м'який, поступовий підхід краще. В цьому сенсі я розумію, що відбувається, - зазначив Клюге.

Клюге вважає, що ключовим питанням залишається дотримання рекомендацій, зокрема у громадських місцях та великому скупченні людей носити захисні маски.

Нагадаємо, що представники Міжнародного центру доступу до вакцин розповіли про побічні ефекти, що можуть виникнути після отримання щеплення проти COVID-19.

1