Зеленський отримав понад 4 млн грн від "Кварталу 95" перед Новим роком

Президент отримав роялті й від ТОВ "Кіностолиця"
Важливо
Зеленський отримав понад 4 млн грн від "Кварталу 95" перед Новим роком
Володимир Зеленський (фото: facebook.com/kvartal95)
5 Січня 2021, 20:39
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський задекларував додаткові 4,5 млн гривень доходу. Це роялті, які він отримав перед Новим роком від "Кварталу 95" і "Кіностолиці". Про це свідчать дані з реєстру декларації президента.

У декларації зазначається, що ТОВ "Квартал 95" перерахувало Зеленському 4 млн 354 тис. грн, своєю чергою ТОВ "Кіностолиця" — 235 тис. грн.

Як відомо, що засновником творчого об'єднання "Квартал 95" є Володимир Зеленський. Воно займається виробництвом розважальних програм, а ТОВ "Кіностолиця" входить до групи "Квартал 95".

Відповідно до п.п. 14.1.225 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України, роялті – це будь-який платіж, отриманий як винагорода за використання або за надання права на використання об’єкта права інтелектуальної власності.

Читайте також

Нагадаємо, що рейтинг довіри серед національних політиків очолює президент України Володимир Зеленський, якому довіряють 41%, а не довіряють – 54%.

Також політиком року українці найчастіше називають чинного президента Володимира Зеленського, але він же очолив і народний рейтинг "невдах року".

Згідно з даними дослідження, чинного президента (досьє Володимира Зеленського) вважають невдахою року 28%, Петра Порошенка – 14%, решту згадують менш ніж 5% (минулого року Зеленського політиком року вважали 46% українців).