Українці розповіли, кому з політиків довіряють найбільше

Високий рівень недовіри до Зеленського, Порошенка та Тимошенко
Українці розповіли, кому з політиків довіряють найбільше
Володимир Зеленський, Дмитро Разумков і Денис Шмигаль (фото: УНІАН)
5 Січня 2021, 16:14
читать на русском

Рейтинг довіри серед національних політиків очолює президент України Володимир Зеленський, якому довіряють 41%, а не довіряють – 54%.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Рейтинг недовіри очолює п'ятий президент України, народний депутат від партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко (досьє Порошенка), якому не довіряють 73% опитаних, а 23% - висловили йому довіру.

Очільниці партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко (досьє Тимошенко) не довіряють 69% респондентів, а довіряють – 26%.

Народному депутатові, співголові фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрію Бойку (досьє Бойка) не довіряють 55% опитаних українців, лише 27% висловили йому довіру. Знайшлися й ті, хто його не знає - 12% респондентів.

Читайте також

Так, 37% опитаних не довіряють голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову (досьє Разумкова), 29% – довіряють (29% – його навіть не знають).

Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю (досьє Шмигаля) довіряють 14%, більше чверті не знають його і більш ніж половина – йому не довіряють.

Опитування проводили з 2 по 4 січня 2021 року серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assistedtelephoneinterviews -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%

Нагадаємо, що політиком року українці найчастіше називають чинного президента Володимира Зеленського, але він же очолив і народний рейтинг "невдах року".

Згідно з даними дослідження, чинного президента (досьє Зеленського) вважають невдахою року 28%, Петра Порошенка – 14%, решту згадують менш ніж 5% (минулого року Зеленського політиком року вважали 46% українців).

1