У Вінницькій області директор держпідприємства намагався підкупити голову ОДА

Правоохоронці затримали директора підприємства "на гарячому" одразу після передачі ним першої частини обумовленої суми
У Вінницькій області директор держпідприємства намагався підкупити голову ОДА
Фото: САП

У Вінницькій області викрили "на гарячому" директора одного з підприємств, який запропонував 4,2 млн грн голові облдержадміністрації за розв’язання питання про зміну бюджетних видатків.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Директора підприємства викрили в момент передачі 200 тис. грн голові ОДА.

8 жовтня 2020 року за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора детективами НАБУ спільно з СБУ викрито директора одного з державних підприємств, який для розв’язання питання щодо зміни бюджетних видатків за 4,2 млн гривень намагався підкупити очільника Вінницької обласної державної адміністрації, - повідомили у відомстві.

Повідомляється, що правоохоронці затримали директора підприємства "на гарячому" одразу після передачі ним першої частини обумовленої суми.

Директора затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за попередньою правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 369 КК України та обрання запобіжного заходу, - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, 14 вересня Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва нардепа Юрченка.

У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування. Юрченко обіймає посаду голови підкомітету Ради з питань поводження з побутовими відходами комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

16 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Івану Фіщенко, якого НАБУ підозрює у хабарництві та змові з Юрченком.