У вівторок Україну очікує різке похолодання

Похолодання буде сильним, але короткочасним
У вівторок Україну очікує різке похолодання
Осінь, жовтень
4 Жовтня 2022, 08:02
читать на русском

Українців очікує холодний вівторок з різкими поривами вітру та низькими температурами, а вже з середи наступить довгождане бабине літо.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у Facebook.

За її словами, холодно завтра буде на півночі та заході України.

Температура повітря 4-го жовтня впродовж дня становитиме лише +8+12 градусів. У центральних областях очікується +10+15 градусів. А на сході та півдні все ж буде тепліше. +14+19 градусів. Дощі у вівторок пройдуть у західних областях, північних та подекуди на сході України, - прогнозує Діденко.

У більшості центральних областей та на півдні суттєві, за прогнозом, опади малоймовірні. Вітер ще залишатиметься завтра рвучким у західній та північній частинах України.

У Києві 4-го жовтня очікується переважно хмарна, з періодичним дощем, погода. Буде холодно, протягом дня в межах +9 градусів.

Завтра, за прогнозами, ще залишається висока магнітна активність Землі, тобто, магнітні бурі ще погуляють досить серйозні - візьміть з собою в дорогу, дальшу чи ближчу, пігулки від голови та тиску, - попередила синоптик.

Від 5 до 12 жовтня, за прогнозом Діденко, в Україні наступить бабине літо.

Трохи куценьке, на тиждень, проте без дощів, із сухим повітрям, сонячними проясненнями, прекрасними туманами та, хоч і відносним, але все ж приємним теплим повітрям із температурою +14+21 градусів, - резюмувала Діденко.

Нагадаємо, що в жовтні 2022 року місячна кількість опадів очікується 26-58 мм, а середня місячна температура прогнозується в межах 5-11 градусів тепла, що близько до кліматичної норми.

1