У ВООЗ розповіли, чи можна змішувати вакцини проти COVID-19

Це може бути небезпечною тенденцією через відсутність даних
У ВООЗ розповіли, чи можна змішувати вакцини проти COVID-19
Вакцина від коронавірусу CoronaVac (фото: УНІАН)
13 Липня 2021, 11:42
читать на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає небезпечним змішування вакцини проти COVID-19 від різних виробників, тому не рекомендує це робити.

Про це сказала головний науковий співробітник ВООЗ Сумья Свамінатан, передає Reuters.

Це трохи небезпечна тенденція. Ми перебуваємо в зоні відсутності даних і доказів у тому, що стосується змішування і збігів… У країнах буде хаос, якщо громадяни почнуть вирішувати, коли та хто буде отримувати другу, третю і четверту дозу, - зазначила вона

Водночас глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус під час брифінгу прокоментував інформацію щодо введення третьої дози COVID-вакцини. Він вважає, що зараз важливо, щоб вакцини для перших двох доз отримали бідніші країни. Оскільки окремі країни ще не змогли отримати вакцини для медиків та вразливих груп населення, а деякі країни та регіони вже замовляють мільйони третіх доз.

За його словами, компанії-виробники вакцин Pfizer і Moderna вже пропонують країнам закуповувати додаткові дози. Втім, гендиректор ВООЗ закликав передати ці дози міжнародній програмі COVAX для бідних країн.

Нагадаємо, що американська фармацевтична компанія – виробник вакцини Pfizer наполягає на схваленні третьої дози своєї вакцини від коронавірусу на федеральному рівні.

Читайте також

1