ВООЗ виступає проти обов'язкової вакцинації при поїздках

ВООЗ закликає країни застосовувати скоординовані заходи
ВООЗ виступає проти обов'язкової вакцинації при поїздках
ВООЗ (фото: DW)
15 Січня 2021, 21:30
читать на русском

Комітет Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо надзвичайної ситуації виступив проти запровадження вимоги обов'язкової вакцинації або наявності імунітету при міжнародних поїздках.

Про це повідомляє пресслужба ВООЗ.

Враховуючи, що вплив вакцин на скорочення передачі вірусу поки невідомо, а доступність вакцин в цей час занадто обмежена, комітет рекомендував країнам не вимагати докази вакцинації від прибуваючих мандрівників, - йдеться в повідомленні.

Також у ВООЗ закликали країни застосовувати скоординовані заходи щодо забезпечення безпечних поїздок.

Читайте також

Нагадаємо, що раніше у Всесвітній організації охорони здоров’я застерігали, що другий рік пандемії коронавірусу може бути "складнішим" за перший через появу нових штамів.

За словами глави програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я Майка Раяна, під час різдвяно-новорічних свят було оманливе зменшення кількості хворих. Тепер же очікується зростання нових випадків інфікувань.

Багато людей, особливо у Європі та Північній Америці, багато часу проводили в приміщеннях, відбувалося посилене збільшення контактів, що призведе до більшої кількості нових випадків у багатьох країнах.

1