ВООЗ прогнозує нову хвилю коронавірусу у Європі після свят

Людей просять бути обачними
ВООЗ прогнозує нову хвилю коронавірусу у Європі після свят
ВООЗ (фото: Вікіпедія)
17 Грудня 2020, 08:02
читать на русском

У Європі є вкрай висока ймовірність виникнення нової хвилі коронавірусу COVID-19 на початку 2021 року після святкування Різдва та Нового року.

Про це повідомляє видання Інтерфакс із посиланням на Європейське відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Є високий ризик подальшої активізації COVID-19 у перші тижні і місяці 2021 року, і нам буде необхідно працювати разом, якщо ми хочемо успішно запобігти цьому, - йдеться у заяві.

Незважаючи на досягнення "крихкого прогресу", коронавірус продовжує масштабно й інтенсивно розповсюджуватися по європейському регіону, зазначили у ВООЗ.

Читайте також

Організація закликала громадськість "не недооцінювати важливість особистих рішень" і вжити додаткових індивідуальних заходів безпеки напередодні свят. Так, експерти радять: за можливості відзначити Різдво і Новий рік на вулиці, а учасникам свят "потрібно носити маски та дотримуватися соціальної дистанції".

Якщо мова про святкування вдома, то потрібно обмежити кількість гостей та забезпечити вентиляцію.

Це може здатися дивним носити маски й дотримуватися фізичної дистанції в колі друзів і сім'ї, але це суттєво сприяє забезпеченню того, щоб кожен залишився в безпеці і здоровим, - наголошується в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві охорони здоров'я передбачають можливий спалах COVID-19 після новорічно-різдвяних свят. Українців просять дотримуватися заходів безпеки, щоб уберегтися від захворювання на коронавірус.