У ВООЗ заговорили про закінчення пандемії коронавірусу в Європі

Європейським країнам прогнозують "тривалий період затишшя"
Важливо
У ВООЗ заговорили про закінчення пандемії коронавірусу в Європі
Коронавірус (фото: Pexels)
3 Лютого 2022, 19:20
читать на русском

3 лютого, директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге заявив про близьке завершення пандемії коронавірусу на континенті і назвав три фактори, які цьому сприятимуть.

Про це повідомляє агентство АР з посиланням на брифінг Ганса Клюге.

За словами Клюге, оскільки холодний період зими найближчим часом у більшій частині Європи припиниться, передача вірусу природно знизиться. Уже навесні європейські країни отримають можливість “для тривалого періоду спокою і набагато вищого рівня захисту населення від будь-якого поновлення передачі".

Клюге відзначив три фактори, які повинні допомогти взяти під контроль поширення коронавірусної інфекції. Серед них - високий рівень імунізації, якого досягнуто завдяки вакцинації та природному зараженню, схильність вірусу до меншого поширення в теплішу погоду і менший ступінь важкості хвороби, який викликає штам "Омікрон".

Цей період підвищеного захисту слід розглядати як припинення вогню, яке може принести нам міцний мир, - підкреслив Клюге.

Нагадаємо, днями ВООЗ заявила, що новий підвид коронавірусного штаму "омікрон" BA.2, який називають "стелс-омікрон", виявлено вже в 57 країнах. Технічний керівник із реагування на COVID-19 ВООЗ Марія Ван Керхове заявила, що у ВООЗ не виявили ознак того, що новий підвид штаму коронавірусу "стелс-омікрон" має небезпечніші властивості, ніж вихідний штам.

Читайте також

1