У якій країні ПЛР-тест коштує понад 400 доларів - британське дослідження

Найдешевший тест в Європі коштує 44 долари
У якій країні ПЛР-тест коштує понад 400 доларів - британське дослідження
ПЛР-тестування на коронавірус (Фото з відкритих джерел)
20 Квітня 2021, 03:09
читать на русском

ПЛР-тест на коронавірус у кожній частині світу коштує по-різному. У Японії в аеропорту його вартість становить 404 долари, в Індії - 8 доларів.

Про це йдеться в дослідження британської компанії Skytrax, яке охопило 77 аеропортів в Європі, Африці, Азії, Північній та Південній Америці.

Зазначається, що в деяких країнах тестування встановлюється національним урядом і може субсидуватися. Найдорожчі ціни на тести фіксуються в розвинених країнах, де рівень інфраструктури, персоналу та ціни на лабораторні витрати є високими.

Так, найвища ціна за тест спостерігається в міжнародному аеропорту Кансай в Японії, а найнижча вартість зафіксована в Індії для внутрішніх клієнтів, що відправляються з аеропорту Мумбаї. ПЛР-тест там коштує за 8 доларів.

У ЄС найдешевший тест зафіксували в аеропорту Риги - 44 долари, багато німецьких аеропортів стягують плату в близько 80 доларів, а у Великобританії тести в аеропорту коливаються в діапазоні між 82 і 135 доларами.

Нагадаємо, що Сейшельські острови з 25 березня дозволили в'їзд туристам з-за кордону за наявності у них негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус.

1