У Японії чиновники носили штучні животи, аби пізнати "принади" вагітності

Таким чином посадовці виступили проти дискримінації вагітних жінок в країні
У Японії чиновники носили штучні животи, аби пізнати "принади" вагітності
Японські політики з животами (Фото: Masanobu Ogura / Twitter)
10 Квітня 2021, 22:00
читать на русском

У Японії троє членів Ліберально-демократичної партії два дні носили накладні 7-кілограмові животи, щоби відчути і показати суспільству, які проблеми долають вагітні жінки.

Про це пише Vice.

Під час акції чоловіки щодня одягали важку куртку, яка імітувала живіт вагітних жінок. У цих куртках вони ходили на роботу та до магазинів, займалися хатніми справами. Політики зняли животи лише раз — під час засідання уряду.

Учасник експерименту Масанобу Огура заявив, що відчуваючи і уявляючи болі, які переживають вагітні, він зможе "допомогти полегшити деякі труднощі вагітності".

Як не дивно, але акцію чиновників розкритикували жінки. Так консультантка з питань кар'єри Асака Ніхару заявила, що цей експеримент є лише "спектаклем", якщо політики реально не вживатимуть заходів для підтримки вагітних жінок.

В Японії багато вагітних жінок, які не можуть нормально харчуватися і потребують кращої підтримки. Ці урядові чиновники не мають просто брати участь в "експерименті з вагітності" — вони також мають робити все можливе, щоб допомогти цим жінкам, — прокоментувала Ніхару.

Читайте також

Видання Vice зауважує, що в Японії домагання і дискримінація вагітних жінок на робочому місці є особливо поширеними. Через це уряд, в якому переважають чоловіки, звинувачують в тому, що він не враховує потреби жінок під час ухвалення рішень.

Нагадаємо, у Токіо офіційно стартував сезон сакур - 14 березня у храмі Ясукуні зацвів зразок вишневого дерева, з якого традиційно починають відлік пори цвітіння дерев.

1