У Японії з'явилась експериментальна вакцина проти COVID-19: у чому її перевага

Препарат створений на основі технології мРНК, що дозволяє передачу генетичної інформації
У Японії з'явилась експериментальна вакцина проти COVID-19: у чому її перевага
Тест, дослідження, коронавірус Фото Martin Lopez з Pexels
20 Жовтня 2021, 04:07
читать на русском

У Японії вчені створили експериментальну вакцину від коронавірусу, яка вимагає менше доз, ніж вже наявні. Наразі відбуваються клінічні дослідження препарату.

Як повідомляє NHK, японська компанія-стартап у галузі біотехнологій VLP Therapeutics Japan оголосила про початок клінічних випробувань COVID-вакцини на базі інформаційної або матричної РНК, що вимагає менших доз, ніж подібні вакцини, які наразі існують.

Водночас це вже п'ята компанія в Японії, яка проводить клінічні випробування виробленої всередині країни вакцини від COVID-19.

Нова вакцина створена на основі технології мРНК, що дозволяє передачу генетичної інформації. Таким же ж способом було створено вакцини Pfizer-BioNTech і Moderna.

При цьому японська вакцина містить інструкції у мРНК із самовідтворення впродовж певного періоду. Тобто для досягнення бажаного результату не потрібно багато доз, як наразі з іншими вакцинами.

Перша стадія клінічних випробувань розпочалась в лікарні університету Оїта на південному заході Японії 12 жовтня.

Нагадаємо, що директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханс Клюге розповів, коли світ вийде з пандемії коронавірусу.

Читайте також

1