У Запоріжжі обстріляли авто кандидата до міськради після зустрічі з виборцями

В обласній організації “За Майбутнє” інцидент назвали спробою залякування представників свої політичної сили
У Запоріжжі обстріляли авто кандидата до міськради після зустрічі з виборцями
Фото: поліція

У Запоріжжі 15 жовтня невідомі особи стріляли по автомобілю ветерана війни на Донбасі, кандидата у депутати міської ради від політсили “За Майбутнє” Сергія Кирика, коли той залишав місце проведення зустрічі з виборцями.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Під час інциденту в машині також знаходилася ще одна кандидатка у депутати Запорізької міськради Тетяна Лазаревич. Постраждалих внаслідок інциденту не має.

Коли провели зустріч, сів у автомобіль і вирушав вже додому, і проїхавши десь 5-7 метрів, почув сильний стук, удар. Зупинився, вийшов з машини, і зрозумів, що це був не удар, а був постріл. Зі мною була колега по партії: вона чула якийсь хлопок. А в мене був Bluetooth у вусі і у зв’язку з тим, що в мене контузія, то я трохи не дочуваю, то зі своєї сторони почув сильний удар, і трохи скло посипалося, – розповів Кирик.

Зустріч, з якої поверталися кандидати у депутати, відбувалася у Комунарському районі Запоріжжя. В ній також брав участь ще один претендент на місце депутат міської ради від “За Майбутнє” нині чинний депутат облради Олег Буряк. Як розповів Кирик, жодних конфліктних ситуацій під час зустрічі з виборцями не було.

У мене ніде – ані в моєму приватному житті, ні по роботі, ні в партійній діяльності – нема конфліктів. Два місяці ми вже спілкуємося з людьми, і навіть коли від’їздили, були такі дружні відносини з людьми. Я, чесно, сам шокований: в мирному житті ось так постріли, – додав Кирик.

Читайте також

В обласній організації “За Майбутнє” інцидент назвали спробою залякування представників свої політичної сили, а також заявили, що вимагають від правоохоронних органів повного і неупередженого розслідування події.

Запорізька обласна організація партії “За Майбутнє” вважає цей напад спробою залякати наших кандидатів, які ведуть активну агітаційну роботу, щодня проводять десятки зустрічей в усіх районах Запоріжжя. Спостерігаючи за зростанням рейтингів нашої партії, чинна влада дуже не хоче, щоб до місцевих рад прийшли нові, чесні та професійні люди, – йдеться у заяві.

Зараз на місці події працює поліція, зокрема фахівці з балістики.

Як повідомили у пресслужбі головного управління Національної поліції у Запорізькій області, вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, у Солом’янському районі Києва на агітатора однієї з політичних партій напав озброєний ножем чоловік. Постраждалий перебуває у важкому стані.