У застосунку "Дія" починають тестувати два нові документи: деталі від Мінцифри

Людину позбавляють від необхідності мати документ із собою
Важливо
У застосунку "Дія" починають тестувати два нові документи: деталі від Мінцифри
Додаток “Дія” Фото: Мінцифри
6 Липня 2022, 12:56
читать на русском

У застосунку "Дія" запускають тестування пенсійних посвідчень, які будуть за віком/інвалідність, та посвідок на проживання.

Про це розповів керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік в етері національного телемарафону, пише ТСН.ua.

Ми працюємо зараз на те, щоб запровадити пенсійні посвідчення та е-посвідки на тимчасове проживання. Ще не запустилися, але запустився набір на бета-тестування. Наступного або наприкінці цього тижня вийде запустити. Пенсійні посвідчення включають як пенсійне посвідчення за віком, так і за інвалідністю. І це буде так само додатковий документ у "Дії", - сказав Баннік.

За його словами, ці документи передбачатимуть перевірку в онлайн, а також можливість отримання копії. Банік назвав переваги цих нововведень:

  1. Людину позбавляють від необхідності мати документ із собою.
  2. Оскільки паперових паспортів в "Дії" немає і не буде, дуже часто пенсійні посвідчення люди використовують як документ, який посвідчує його особу, а не тільки як підтвердження того чи іншого статусу. У таких людей з'явиться така можливість.

Представник Мінцифри зазначив, що відомство з Пенсійним фондом пропрацьовує, щоб там завжди були фотографії.

Всі ці документи, звісно, передбачають і перевірку онлайн, і якщо документ це дозволяє, то можливість отримання його копії, - додав Банік.

Як зазначив Банік, Україна за рівнем цифровізації за декілька років досягла високих результатів. Естонія починає визнавати, що Україна "зробила величезний крок і все ж вона починає претендувати на номер один".

Нагадаємо, що незабаром у застосунку Дія можна буде перевірити справжність нотаріальних документів.

1