У застосунку "Київ цифровий" можна повідомити про закриті укриття

Мапа укриттів у застосунку відтепер працюватиме і в офлайн режимі
У застосунку "Київ цифровий" можна повідомити про закриті укриття
Телефон / Фото: Pexels
3 Червня 2023, 13:54
читать на русском

В оновленій версії міського застосунку “Київ Цифровий” додали можливість повідомити про зачинене або недоступне укриття.

Про це повідомляє у Телеграмі Київська міська державна адміністрація.

“У міському застосунку “Київ Цифровий” з’явилася офлайн мапа укриттів. Також в оновленій версії додали можливість повідомити про зачинене або недоступне укриття”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в КМДА, якщо людині не вдалося потрапити в укриття, необхідно вибрати його на мапі й натиснути в інформаційній картці “Поскаржитися на укриття”.

Після цього відповідальний департамент одразу отримає інформацію й зможе виправити ситуацію.

Щоб скористатися мапою укриттів “поза мережею”, достатньо один раз зайти в застосунок, коли є інтернет. Надалі мапа автоматично завантажуватиметься у фоновому режимі.

Нагадаємо, в Україні мають перевірити роботу всіх укриттів після того, як під час ракетної атаки по Києву загинула жінка, що не змогла потрапити в укриття, адже воно було зачинене.

Раніше, 1 червня вночі окупанти атакували столицю ракетами з ОТРК "Іскандер", усі вони були збиті. При цьому уламки ракет впали на проїжджу частину у Дніпровському районі та біля поліклініки у Деснянському районі.

У Деснянському районі через ворожу атаку загинули троє людей - дві жінки та дитина. Жінка хотіла потрапити до укриття, але не змогла цього зробити, адже воно було закрите.

Через цей інцидент поліція вже відкрила кримінальну справу.

1