У Житомирській області кандидатці на посаду голови ОТГ підкинули муляж вибухівки

Поліція вже шукає відправника, який відправив пакет з муляжем вибухівки
Головне
У Житомирській області кандидатці на посаду голови ОТГ підкинули муляж вибухівки
Муляж вибухівки (фото: Facebook)
25 Вересня 2020, 12:33
читать на русском

У Житомирській області під двері робочого кабінету кандидатці на посаду голови Баранівської об’єднаної територіальної громади Анни Муравської підкинули подарунковий пакет з муляжем вибухівки.

Про це повідомив друг Віталій Сіхнаєвський на сторінці у соцмережі Facebook.

Вчора ввечері ми з родинами-друзями відпочивали в Анни Муравської. Їй подзвонив працівник Першотравенського будинку культури і сказав, що біля її кабінету виявили подарунковий пакет. Анна попросила привезти пакет до неї додому. Пакет привезли, і ми виявили в ньому предмет, схожий на вибуховий годинниковий пристрій, після чого одразу повідомили до поліції. Вибухотехніки виявили, що то муляж вибухівки з годинником та чотирма кусками мила, - написав він.

Своєю чергою, поліція Житомирської області вже шукає відправника.

Попередньо встановлено, що близько 20:50 за місцем роботи (біля дверей кабінету) 35-річної жительки смт Першотравенськ було виявлено подарунковий пакет. Перевіривши його вміст, жінка побачила прямокутний предмет, обмотаний липкою стрічкою з цифровим годинником. Підозрілий "презент" перевірили фахівці вибухотехнічної служби, які прибули на місце події, і жодних вибухових речовин не виявили, - повідомила прессекретарка поліції.

Читайте також

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді як штрафу чи піврічного арешту, так і обмеження волі строком до 5 років

Нагадаємо, 23 вересня Служба безпеки України затримала одного з кандидатів у мери Світловодська Кіровоградської області за порушення виборчого законодавства напередодні місцевих виборів. Він хотів підкупити однофамільця конкурента на виборах.