У Житомирській області скажена білка напала на чоловіка: у місті карантин

У тварини ветлікар виявив вірус сказу
У Житомирській області скажена білка напала на чоловіка: у місті карантин
Білка (фото: Pexels)
4 Грудня 2020, 21:38
читать на русском

У Житомирської області, у місті Баранівка, скажена білка покусала чоловіка, влада міста ввела карантинні обмеження.

Про це 4 грудня повідомили у Facebook-групі Місто Баранівка, опублікувавши відео з засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баранівській райдержадміністрації.

Голова надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баранівській райдержадміністрації Володимир Хіміч повідомив, що 1 грудня громадянин спіймав у лісі білку та привіз її додому. Вона його покусала за руку. Наступного дня тварина загинула. 3 грудня він відчув біль у ділянці рани та звернувся до Баранівської лікарні. У тварини відібрали матеріал, який був направлений до житомирської лабораторії. Місце поховання тварини було продезінфіковано.

Читайте також

Так, за результатами висновку експертизи Житомирської регіональної лабораторії ветмедицини у тварини був виявлений вірус сказу.

У зв’язку з цим на території міста ввели карантинні обмеження.

Після обговорення комісія прийняла рішення ввести на території Баранівки та прилеглій до нього території у радіусі 3 км карантинні обмеження та затвердила комплексний план проведення профілактичних заходів щодо захворювання тварин на сказ, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Ізмаїлі було знайдено тіла трьох кицьок, яким відрізали лапи.