У Жовтому морі біля Китаю розлилася нафта

Точні масштаби витоку не повідомляються, а зіткнення відбулось через сильний туман
У Жовтому морі біля Китаю розлилася нафта
Танкер із сирою нафтою в порту Циндао (Китай). Фото: Reuters
27 Квітня 2021, 18:52
читать на русском

Поблизу берегів Китаю у Жовтому морі 27 квітня відбувся розлив нафти через зіткнення суховантажу компанії-перевізника Sea Justice з нафтоналивним танкером A Symphony, який стояв на якірній стоянці в порту Циндао. Був сильний туман, що призвів до поганої видимості.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власників танкера та суховантажу.

Зазначається, що танкер (довжина - 272 м, ширина - 46 м) зіштовхнувся з суховантажним судом. На його борту було близько одного мільйона барелів бітумної суміші, за інформацією ЗМІ - 150 тисяч тонн бітумної суміші.

Сильний удар по передній частині спричинила прорив у вантажних цистернах та баластних цистернах, при цьому кількість нафти, яка витекла, не повідомляється. Жертв та постраждалих внаслідок інциденту немає, але паливо потрапило до води.

Суховантаж Sea Justice йшов під прапором Панами, а танкер A Symphony - під прапором Ліберії, передає портал Marine Traffic.

Нагадаємо, що в кінці лютого 2021 року в Ізраїлі на Середземному морі сталось екологічне лихо - розлились десятки тон нафтопродуктів, внаслідок яких забруднилось 150 км берегової лінії та загинули тварини.

Читайте також

1