В Ізраїлі екологічне лихо: розлилась нафта у морі

Існує загроза потрапляння нафтопродуктів у ґрунтові води
В Ізраїлі екологічне лихо: розлилась нафта у морі
Берег Ізраїлю, де вилилась нафта фото: The Times of Israel
22 Лютого 2021, 09:58
читать на русском

В Ізраїлі на Середземному морі сталось екологічне лихо - розлились десятки тон нафтопродуктів, внаслідок яких забруднилось 150 км берегової лінії та загинули тварини.

Про це повідомляє Euronews.

Зазначається, що розлив нафти завдав величезної шкоди популяції риб і черепах, а також кільком людям, які добровільно брали участь в очищенні узбережжя. Їх госпіталізували через отруєння токсичними випарами.

Причина - досі невідомо, хоча говорять про те, що їх могло викинути на берег штормом.

До того ж існує загроза потрапляння нафтопродуктів у ґрунтові води. Екологи говорять про колосальний збиток.

Як пише The Times of Israel, уряд Ізраїлю просить жителів 16 населених пунктів уникати усіх середземноморських пляжів країни найближчими днями.

Читайте також

Спільна рекомендація міністерств охорони здоров’я, захисту навколишнього середовища та внутрішніх справ закликає громадськість протягом невизначеного часу не відвідувати пляжі для купання, занять спорту й відпочинк, - йдеться у повідомленні.

Влада займається очищенням прибережних вод, відновленням умов для червонокнижних морських тварин, які постраждали внаслідок розливу. За словами екологів, відновлення триватиме не один рік.

Для прискорення прибирання також залучили військових.

Нагадаємо, що у Києві зафіксовано один з найвищих показників забруднення повітря у світі. Так, столиця входить до 20 міст з найбруднішим повітрям.