У Києві з'явиться екологічний кит зі сміття - відео

"Київський Кит" стане найбільшою скульптурою в Україні, створеною з переробленого пластику
У Києві з'явиться екологічний кит зі сміття - відео
Київський Кит (скрін з відео)
3 Лютого 2021, 04:05
читать на русском

У Києві встановлять 12-метрову скульптуру кита з переробленого сміття. Проєкт пропонує нове креативне розв'язання екологічної проблеми.

Про це повідомляє Київський Кит.

Зазначається, що це екологічний проєкт, який допоможе наочно продемонструвати, що пластик — це ресурс.

Ми пропонуємо нове креативне розв'язання екологічної проблеми – перетворення сміття на об’єкти мистецтва. Разом з киянами ми збудуємо величезну медіа скульптуру Київського Кита з переробленого пластику, - йдеться у повідомленні.

Медіа скульптура "Київський Кит" стане найбільшою скульптурою в Україні, створеною з переробленого пластику і першою інтерактивною скульптурою, що буде показувати навколишній екологічний стан міста.

Скульптура може стати новим сучасним символом столиці та привертатиме увагу суспільства до важливих питань екології та стану навколишнього середовища.

Автор прогресивного артоб'єкта — Валерій Коршунов, відомий завдяки соціальним та культурним проєктам у Чорнобилі, серед яких найбільша в Україні діджитал-скульптура "Чорнобильське Сяйво".

Завдяки інтерактивному сяйву скульптура та її оточення будуть змінюватися в залежності від рівня якості повітря у Києві, кількості опадів, пори року, календарної дати та, навіть, від фази місяця, що пов’язано із рівнем припливів по всьому світу, - повідомили у Киті.

Читайте також

Скульптуру встановлять на одній з зелених зон міста Києва так, щоб доступ до неї безперешкодно мали всі мешканці та гості міста.

Головний матеріал - перероблений пластик, який збиратимуть під час відкритих освітніх практикумів у місті, де кожен киянин може долучитися до створення скульптури. Перетворення пластику з пляшок та пакетів на колективний об'єкт мистецтва стане гордістю громади міста.

Нагадаємо, що у Полтаві оголосили про початок Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на спорудження у місті пам'ятника Симону Петлюрі.

1