Вулиця Сагайдачного у Києві залишиться пішохідною

Таке рішення ухвалив суд
Вулиця Сагайдачного у Києві залишиться пішохідною
Вулиця Сагайдачного в Києві (Фото: Kyiv.maps)
27 Січня 2021, 20:25
читать на русском

Згідно з рішенням суду на Контрактовій площі Києва, а також на ділянці вулиці Петра Сагайдачного до вулиці Андріївської збережуть пішохідну зону.

Про це повідомили у КМДА.

Сьогодні, 27 січня Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Київської міської державної адміністрації та залишив чинним розпорядження, яким впроваджено пішохідну зону на Контрактовій площі та на вул. Петра Сагайдачного до вул. Андріївської.

Як відомо, пішохідну зону на Контрактовій площі та вул. Петра Сагайдачного запровадили ще у 2017 році. Проте торік у травні Окружний адміністративний суд у м. Києві задовольнив позов кількох громадян і скасував пішохідну зону.

Після кількох судових засідань КМДА вдалося відстояти відповідне розпорядження та повернути киянам і гостям столиці пішохідну зону на вул. Петра Сагайдачного.

Читайте також

Нагадаємо, у 2021 році столична влада планує здійснити капітальний ремонт Майдану Незалежності та головної вулиці Києва – Хрещатика. Вже відомо, що проєкт передбачає роботи на ділянці від Європейської площі (стик бруківки та асфальту) до Бессарабської площі (до радіуса заокруглення примикання бульвару Тараса Шевченка), що складає 1,165 км.

Планується капітальний ремонт тротуарів, облаштування велодоріжок, капітальний ремонт інженерних мереж. Будуть замінені дощова каналізація та електричні мережі та світлофори. Для оновлення зовнішнього вигляду вулиці передбачається: ремонт фонтанів, заміна пошкоджених зелених насаджень, тактильні елементи покриття та світлофори зі звуковими сигналами для людей, що цього потребують.