Автомобільну розв'язку-довгобуд відкрили у Києві - фото

Згодом покращать велосполучення між Русанівкою та Березняками
Автомобільну розв'язку-довгобуд відкрили у Києві - фото
Автомобільна розв’язка в мікрорайоні Березняки Фото: Alexandr Gustelev у Фейсбук
8 Грудня 2020, 15:47
читать на русском

У столиці завершено ремонт автомобільної розв'язки, яку ремонтували з 2008 року. Вона знаходиться в мікрорайоні Березняки, на перетині проспекту Соборності та Дніпровської набережної.

Як повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Густелев на своїй сторінці в Facebook, рішення про реконструкцію розв'язки було ухвалено ще у 2006 році.

Читайте також

З 2008 року, після затвердження проєкту, менш ніж за два роки, було побудовано тунель, підпірні стінки, влаштовано лівоповоротні та правоповоротні з’їзди, нижній шар асфальтобетонного покриття, розпочато перевлаштування інженерних мереж. Трохи пізніше було завершено роботи з влаштування мереж водопроводу і дощової каналізації, - нагадав він.

За його словами, із відкриттям розв'язки так званий лівобережний підхід до мосту Патона перестав бути для автомобілістів випробуванням.

 Автомобільна розв'язка в мікрорайоні Березняки

Автомобільна розв'язка в мікрорайоні Березняки

Розв’язка, яка довгі роки чекала на "кращі часи", набула завершеного вигляду з новим асфальтобетонним покриттям проїжджої частини і тротуарів, освітленням, пониженням, тактильною плиткою, - зазначив Густелев.

Він повідомив, що наразі комунальні служби столиці завершують роботи з доброустрою.

За його словами, під час завершення робіт очікується суттєве збільшення кількості велосипедистів на столичних дорогах, тому влада вирішила внести зміни у проєкт організації дорожнього руху з влаштуванням велосмуги та велодоріжки, які весною наступного року поєднають наявну веломережу уздовж парку на Русанівській набережній по мосту через Русанівську протоку з Дніпровською набережною.

Таким чином, велосполучення між Русанівкою та Березняками буде значно покращено, - зазначив чиновник.

Нагадаємо, у Києві триває будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Як повідомив мер Києва Віталій Кличко (досьє Кличка), триває процес встановлення аркової конструкції мосту.

1