У Києві зібралися ремонтувати Хрещатик і Майдан Незалежності

Наразі триває проєктування оновлення цих об'єктів
У Києві зібралися ремонтувати Хрещатик і Майдан Незалежності
Хрещатик (Фото: Управління туризму і промоцій КМДА)
12 Січня 2021, 18:07
читать на русском

У 2021 році столична влада планує здійснити капітальний ремонт Майдану Незалежності та головної вулиці Києва – Хрещатика.

Про це повідомили в управлінні туризму і промоцій Київської міської державної адміністрації.

Над проєктом ремонту Хрещатика працює Інститут "Київдормістпроект".

Вже відомо, що проєкт передбачає роботи на ділянці від Європейської площі (стик бруківки та асфальту) до Бессарабської площі (до радіуса заокруглення примикання бульвару Тараса Шевченка), що складає 1,165 км.

Планується капітальний ремонт тротуарів, облаштування велодоріжок, капітальний ремонт інженерних мереж. Будуть замінені дощова каналізація та електричні мережі та світлофори. Для оновлення зовнішнього вигляду вулиці передбачається: ремонт фонтанів, заміна пошкоджених зелених насаджень, тактильні елементи покриття та світлофори зі звуковими сигналами для людей, що цього потребують, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, 15 грудня у Києві на Шулявському шляхопроводі впали троє нових стовпів освітлення. Вони звалилися прямо на автомобілі, які проїжджали дорогою. Міський голова Києва Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка) відреагував на подію та пообіцяв, що підрядник за власний кошт поставить стовпи на місце та заплатить автовласникам, чиї транспортні засоби постраждали під час аварії.

1