У ЗСУ підтвердили ворожий ракетний удар по складу з авіаційними запасами на Івано-Франківщині

Українські військові не назвали, який тип ракет було застосовано росією
Важливо
У ЗСУ підтвердили ворожий ракетний удар по складу з авіаційними запасами на Івано-Франківщині
Російський МіГ-31БМ з гіперзвуковою ракетою «Кинджал», закріпленої в нижній точці підвіски на корпусі винищувача-перехоплювача / Фото: wikipedia.org
19 Березня 2022, 13:52
читать на русском

Російські військові завдали ракетного удару по підземному складі ракет та авіаційних запасів на Івано-Франківщині.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на слова речника Командування Повітряних сил ЗС України Юрія Ігната та місцевих жителів Делятина.

Раніше російська сторона повідомила, що було завдано ударів по підземному складу ракет та авіаційних боєприпасів українських військ у Делятині Івано-Франківської області гіперзвуковими ракетами комплексу "Кинжал". Але ЗСУ поки не можуть підтвердити удар саме таким типом випущених ракет.

Справді ворог завдав удару по наших складах зберігання, які вже були вказані. Тип ракети буде ще встановлено. У нас є пошкодження, є руйнація. Є детонація боєприпасів. Постраждалі уточнюються, - сказав речник Командування.

За словами Ігната, Україна, на жаль, стала полігоном для випробування всього арсеналу ракетного озброєння Росії. Вони застосовують ракети, які летять дві тисячі кілометрів, п’ять з половиною тисяч кілометрів по дальності – це і крилаті ракети, і оперативно-тактичні комплекси "Іскандер", крилаті ракети "Калібр" та інші Х-101, Х-55, Х-555.

Була заява про "Кинжал", яким росіяни вихваляються. Ми не знаємо, яка насправді була ракета. Поки що не можемо підтвердити, - наголосив він.

Своєю чергою місцеві жителі Делятина на Івано-Франківщині повідомили, що наразі у селі спокійно: "Ні вогню, ні диму, ні воронок у селі не видно".

Читайте також