Уболівальники зможуть дивитися змагання на трибунах: уряд розробив спеціальний порядок

Головна умова повернення глядачів на трибуни - це наявність укриття чи бомбосховища поблизу стадіону
Важливо
Уболівальники зможуть дивитися змагання на трибунах: уряд розробив спеціальний порядок
Стадіон (Фото: Суспільне)
14 Грудня 2023, 06:34
читать на русском

Вболівальники в Україні зможуть повернутися на стадіони. Уряд розробив спеціальний порядок спортивних змагань з глядачами.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства молоді та спорту.

Як встановив Кабінет міністрів, спортивні змагання в Україні призупиняються у разі оголошення повітряної тривоги. Головна умова повернення глядачів на трибуни - це наявність укриття чи бомбосховища.

Згідно із порядком проведення спортивних змагань, попередній огляд місця, на якому відбуватимуться змагання, перевірятимуть робочі групи. До них входитимуть представники спортивної федерації, керівництво спортивної споруди, представники ОВА, ДСНС і поліція.

Зокрема, робоча група перевірятиме укриття, де будуть розміщати вболівальників, спортсменів, тренерів, суддів та інших фахівців у разі повітряної тривоги. Сховище повинно знаходитися на відстані не більше ніж 500 метрів від місця проведення заходу. Вболівальники повинні дістатися до укриття за 10 хвилин кроком.

Крім того, на стадіонах та у спортзалах повинні бути розміщенні схеми евакуації, а спортсмени, тренери, судді та інші фахівці зобов'язані проходити інструктаж.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 1 грудня доручив міністерству спорту розробити порядок допуску глядачів на трибуни. Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний очікує, що допущення глядачів на трибуни "допоможе розвивати спортивну галузь, покращить фінансовий стан спортивних організацій та зарядить уболівальників емоціями, які можна отримати лише на стадіоні".

1