Учні 136 українських шкіл розпочнуть навчання за новою методикою - уряд

НУШ будуть випробовувати на учнях п'ятих класів
Головне
Учні 136 українських шкіл розпочнуть навчання за новою методикою - уряд
діти, школа, підручник Фото: УНІАН
26 Серпня 2021, 15:03
читать на русском

З 1 вересня учні п'ятих класів у 136 українських школах почнуть навчатися за новою методикою "Нової української школи" (НУШ).

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

В Україні продовжується реформа Нової української школи. З 1 вересня НУШ стартує у пілотних 5-х класах 136 шкіл України. Ця модель організації освітнього процесу покликана навчити дітей критичному мисленню, а замість простого заучування інформації — набувати компетенції для застосування знань у реальному житті, - сказав керівник уряду (досьє Шмигаля).

Раніше у МОН опублікували перелік учасників інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня за темою "Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти". Зі списком шкіл, які братимуть участь у пілотному проєкті, можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, у вересні минулого року Кабінет Міністрів України затвердив Державний стандарт базової середньої освіти. Документ створює умови для продовження реформи "Нова українська школа" у 5-9 класах з 2022 року.

Стандарт стане основою для розроблення типової освітньої програми для базової школи, яка складатиметься з варіантів типових навчальних планів та каталогів модельних навчальних програм, а також інших освітніх програм згідно з вимогами Закону "Про повну загальну середню освіту".

Читайте також