Учні та вчителі на перервах мають розмовляти лише українською - мовний омбудсмен Кремінь

Перерва - це теж освітній процес, переконаний мовний омбудсмен
Важливо
Учні та вчителі на перервах мають розмовляти лише українською - мовний омбудсмен Кремінь
Тарас Кремінь
31 Жовтня 2023, 13:35
читать на русском

В школах на перервах вчителі та учні мають розмовляти лише державною мовою, заявив мовний омбудсмен України Тарас Кремінь. Він зазначив, що освітній процес – це вся діяльність, яка відбувається на території закладу освіти, і перерва – не виняток. Захисник державної мови підкреслив важливість посилення розʼяснень із боку адміністрації шкіл.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь в інтерв’ю "Укрінформу" підкреслив важливість дотримання державної мови в освітньому процесі.

"Позиція така: освітній процес – це всі види діяльності, які відбуваються на території закладу освіти. Тобто це і класна робота, і виховна робота, і спілкування здобувачів освіти та педагогічних представників у класах, учительських, їдальнях, коридорах, спортивних залах, на стадіоні, на території школи. Перерва – це теж освітній процес, і там має бути державна мова", — відповів Кремінь.

Кремінь висловив сподівання, що керівництво шкіл та вчителі української мови й літератури візьмуть більше ініціативи в посиленні мовних вимог. Він наголосив на тому, що освіта не лише передає знання, але і виховує повагу до мови, культури, цінностей та національної символіки, що особливо важливо в умовах російсько-української війни.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції планує запустити в українських школах проєкт "Освітній навігатор". Він має на меті навчити дітей доброчесності та боротьбі з корупцією.

Читайте також

1