Учням Київської області повідомили, як пройде пробне ЗНО

У Київській області пробне ЗНО стартує 10 квітня
Учням Київської області повідомили, як пройде пробне ЗНО
Ноутбук, робота (Фото: pexels)
8 Квітня 2021, 12:12
читать на русском

10 квітня 2021 року в Київській області пройде пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

Як повідомляє пресслужба Київської обласної державної адміністрації, у зв’язку із суворими обмежувальними заходами, запровадженими через пандемію, в цьому році кожен учасник ЗНО мав змогу обрати лише один предмет для проходження пробного тестування.

Пробне ЗНО відбудеться з усіх навчальних предметів: української мови, української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької та французької мов.

Читайте також

Для проходження пробного незалежного оцінювання зареєструвалося загалом 7265 випускників закладів освіти Київської області.

Випускники будуть проходити пробне ЗНО у 39 пунктах проведення, що розташовані у закладах загальної середньої освіти 29 територіальних громад.

Учні зможуть спробувати свої сили та ознайомитися із процедурою його проведення і структурою та змістом тестових завдань.


Контекст. Раніше Міністерство освіти та науки України  повідомляло, що пробне ЗНО, основна та додаткова сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року відбудуться у заплановані терміни незалежно від рівня епідемічної небезпеки у регіонах.

Згідно з рішенням, під час карантину дозволено проведення заходів з оцінювання якості освіти, здійснення яких належить до завдань Українського центру оцінювання якості освіти та його регіональних підрозділів.

Відповідно, пробне ЗНО відбудеться 10 квітня. Зважаючи на епідеміологічну ситуацію, учасники можуть обрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО.