Угорщина безкоштовно вакцинуватиме українців проти COVID-19

Отримати щеплення потрібно буде на території Угорщини
Угорщина безкоштовно вакцинуватиме українців проти COVID-19
Вакцина, коронавірус (фото: УНІАН)
23 Червня 2021, 11:53
читать на русском

Угорщина з липня хоче безплатно вакцинувати українців, які мешкають вздовж кордонів. Зокрема жителів Закарпаття.

Про це повідомив угорський урядовий портал.

Зазначається, що Угорщина пропонує сусіднім країнам (тим, хто мешкає вздовж кордонів з Угорщиною) вакцинуватися проти коронавірусу в Угорщині.

Таким чином Угорщина планує посилити свій захист від епідемії, а також захистити угорське населення та угорців за кордоном. Тому країна розширить сферу захисту на тих, хто мешкає безпосередньо вздовж угорських кордонів, незалежно від того, є вони угорцями чи не є громадянами Угорщини.

Хто може вакцинуватися та які умови:

  • Угорці та негромадяни віком від 18 років, які проживають на кордоні.
  • Вакцинація проводитиметься на території Угорщини у призначених пунктах вакцинації, а в'їхати до країни потрібно буде у визначених пунктах пропуску.
  • Вакцини не можна обирати, охочі матимуть право лише на запропоновані вакцини.

Вакцинуватися зможуть жителі окремих регіонів: для України - жителі Закарпаття, для Румунії - жителі округів Тімішоара, Арад, Біхор та Сату-Маре, в Сербії - для районів Західної Бачки, Північної Бачки та Північного Банату, в Хорватії - для Муракеза, повіт Капронка-Керьош, Верце-Повіт Драваменте та Північна Бараня.

Пропозицією зможуть скористатися жителі регіону Мура в Словенії, Бурґерланду в Австрії, районам Братислави, Трнави, Нітри, Банської Бистриці та Кошице у Словаччині.

Крім того, громадяни Угорщини без TAJ та власники угорської посвідчення можуть постійно реєструватися на вебсайті www.vakcinainfo.gov.hu - і після їх дійсної реєстрації вони зможуть автоматично забронювати призначення вакцинації на порталі www.eeszt.gov.hu.

Нагадаємо, що Україна та Угорщина взаємно визнали свідоцтва про вакцинацію. Українці, які зробили щеплення проти коронавірусу, можуть в'їжджати в сусідню країну від 11 червня.

Читайте також

1