Україна чекає від адміністрації Байдена конкретної дії - Кулеба

Посольство України у Вашингтоні має хороший контакт з адміністрацією США
24 Березня, 14:37

Між Україною та адміністрацією Джо Байдена склались якісні стосунки. Наша країна очікує конкретної дії від очільника США.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба словацькому журналісту Шімону Йєсеняку, передає пресслужба посольства України в Словацькій Республіці.

У нас немає причин нарікати на якість спілкування із новою адміністрацією Сполучених Штатів. Ми чекаємо на одну конкретну дію, яку вже проголосив президент Байден: Америка повертається. Ми хочемо побачити на практиці повернення США, зокрема до європейських справ, - заявив він.

За його словами, посольство України у Вашингтоні має хороший контакт з адміністрацією США.

Я задоволений якістю цього спілкування. Ми розуміємо, що новій адміністрації потрібно спочатку завершити всі кадрові призначення, адаптуватися, аби вона увійшла у повноцінну роботу. Це може зайняти певний час, але найважливішим буде не якість спілкування, а якість дій. Саме на них ми будемо дивитися, - підкреслив Кулеба.

Читайте також


Контекст. 17 березня президент США Джозеф Байден в інтерв'ю телеканалу ABC ствердно відповів на питання журналіста Джорджа Стефанопулоса, чи вважає він президента РФ Володимира Путіна "вбивцею". Також президент США упевнений в тому, що Путін "заплатить" за втручання в американські вибори.

Наступного дня президент Росії Володимир Путін відповів президенту США Джо Байдену, який назвав його вбивцею: "Хто як обзивається, той так і називається".

Більше читайте у нашому матеріалі: Путін - убивця: у Байдена не було вибору, але чого це буде коштувати Україні