Україна до Дня Незалежності отримає від США найбільший транш на майже три мільярди доларів

Головне
ЗСУ отримають системи ППО, артилерію, безпілотні авіаційні комплекси та радари
Головне
24 Серпня, 15:22

Адміністрація США оголосила про найбільший пакет військової допомоги Україні майже на 3 млрд доларів - Києві зробили сюрприз до Дня Незалежності.

Про це йдеться у заяві на сайті Білого дому.

Зазначається, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час оголошення про новий пакет допомоги Україні сказав, що у рамках цього зобов’язання Україна отримає зброю та обладнання на 2,98 мільярда доларів США. Допомога буде надана через Ініціативу сприяння безпеці Україні.

У повідомленні наголошується, що цей пакет допомоги дозволить Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси та радари, щоб забезпечити продовження оборони в довгостроковій перспективі.

Я знаю, що цей день незалежності є гірким для багатьох українців, оскільки тисячі були вбиті або поранені, мільйони були вимушені залишити свої домівки, і так багато інших стали жертвами російських звірств і нападів. Але шість місяців невпинних атак лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за тридцять один рік незалежності. Сьогодні і кожного дня ми стоїмо разом з українським народом, щоб проголосити, що темрява, яка керує самодержавством, не зрівняється з полум’ям свободи, яке освітлює душі вільних людей усюди. Сполучені Штати, у тому числі горді українці-американці, з нетерпінням чекають на продовження слави України як демократичної, незалежної, суверенної та процвітаючої держави протягом наступних десятиліть, - сказав Байден у промові.

Нагадаємо, 7 квітня Сенат США одноголосно ухвалив законопроєкт щодо відновлення програми часів Другої світової війни, яка дозволить президенту Америки Джо Байдену за спрощеною процедурою надсилати зброю та іншу оборонну допомогу Україні.

9 травня президент США Джо Байден підписав закон про лендліз для України, який дозволяє прискорити процедуру доставки зброї та іншої допомоги в Україну. Зброю нададуть в оренду або з відстроченою оплатою.

21 травня американський президент Джо Байден підписав закон H.R. 7791, який передбачає надання Україні військової допомоги на 40 мільярдів доларів.