Для боротьби з рф у США схвалили захід, який свого часу допоміг перемогти Гітлера

Американський сенат відновив ленд-ліз
Головне
Для боротьби з рф у США схвалили захід, який свого часу допоміг перемогти Гітлера
Білий дім, США (Фото: getty images)
7 Квітня 2022, 11:56
читать на русском

Сенат США одноголосно ухвалив законопроект щодо відновлення програми часів Другої світової війни, яка дозволить президенту Америки Джо Байдену за спрощеною процедурою надсилати зброю та іншу оборонну допомогу Україні.

Про це повідомляє видання Politico.

Зазначається, що сенат відновив ленд-ліз, "оскільки українські військові довели, що можуть відбиватися від російських військ, які обстрілюють українські міста з кінця лютого".

Програма ленд-лізу, створена під час Другої світової війни, розглядалася як зміна гри в конфлікті, оскільки вона дозволила США швидко поповнити запаси союзників без трудомістких процедурних перешкод.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав це рішення США:

Вдячний Сенату США за ухвалення законопроєкту про захист української демократії завдяки ленд-лізу. Це важливий перший крок до ленд-лізу, який сприятиме постачанню військового обладнання до України. Розраховуємо на швидке ухвалення у Палаті представників і підпис президента США, - написав він у Твіттері.

Раніше президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден розпорядився надати Україні додаткову військову допомогу у розмірі до 100 мільйонів доларів.

Читайте також

1