Україна долучиться до низки навчань НАТО – Андрій Таран

Навчання проводитимуться згідно з Вашингтонським договором про колективну оборону
Україна долучиться до низки навчань НАТО – Андрій Таран
Український офіцер працює в штабі НАТО (Фото: Твіттер)
7 Квітня 2021, 19:16
читать на русском

Реалізуючи статус партнера НАТО з розширеними можливостями, протягом 2021-го року представники Збройних Сил України залучатимуться до низки спланованих заходів підготовки сил Альянсу.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

За словами Міністра оборони України Андрія Тарана, в умовах безперервної російської агресії та її ескалації, для України особливою мотивацією прагнути членства в НАТО є принцип статті 5 Вашингтонського договору "Колективна оборона" — "один за всіх і всі за одного". Тому участь України у навчаннях Альянсу саме за цією тематикою наразі набуває особливого значення.

 Ми багато років під час спільних навчань та тренувань, участі в органах військового управління набували взаємосумісності з НАТО. Українські військові зажили доброї слави професійних, метких та сміливих серед колег з Альянсу. Це визнання трансформувалося у довіру та готовність долучати українців до відпрацювання "Колективної оборони", яка для НАТО полягає в тому, що напад на будь-яку з держав — членів Альянсу розглядається як напад на усіх, — розповів Андрій Таран (досьє Андрія Тарана).

Серед навчань, до участі в яких Північноатлантичний Альянс запросив Україну — Steadfast Cobalt, Ramstein Apex, Ramstein Ambition, Steadfast Defender, Noble Bonus, Steadfast Jupiter, Steadfast Leda.

Нагадаємо, Україна стала першою країною-партнером НАТО, що взяла участь у роботі Сил швидкого реагування Альянсу, про що НАТО повідомило у Твіттері українською мовою.

1