Україна має потенціал постачання водню до ЄС - Шмигаль

Україна увійшла до шести потенційних постачальників
Україна має потенціал постачання водню до ЄС - Шмигаль
Денис Шмигаль Фото: facebook.com

Прем`єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна має великий потенціал щодо можливого постачання водню до країн Європейського Союзу.

Про це заявив під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань координації подолання наслідків зміни клімату в рамках ініціативи Європейської комісії "Європейський зелений курс".

Наша держава має потенціал виробництва чистої енергії і визначена одним з потенційних партнерів ЄС з виробництва та постачання у водневій стратегії Європейського Союзу. Тому ми налаштовані на розвиток водневих технологій і створення водневої екосистеми. Це один з найважливіших напрямків у переговорах з Європейською комісією. Ми справді приділяємо цьому увагу, і це перспектива, в якій Україна має надзвичайно високий потенціал, - заявив він.

Читайте також

За словами Шмигаля (досьє Шмигаля), Європейський Союз відніс Україну до числа шести потенційних постачальників водню, тому важливо не втратити цю можливість.

Нагадаємо, 18 січня повідомлялося, що заступник голови Офісу президента Ігор Жовква заявив, що очільнику компанії SpaceX та засновнику автовиробника Tesla Ілону Маску могла б бути цікавою Україна через поклади літію.