Україна може втратити місце в заявці на проведення Мундіалю-2030

Україну, найімовірніше, замінить Марокко
Україна може втратити місце в заявці на проведення Мундіалю-2030
Футбол Фото: Kampus Production pexels.com
10 Березня 2023, 15:43
читать на русском

Історія з участю України в тендері на право прийняти футбольний чемпіонат світу 2030 року разом із Іспанією і Португалією ризикує завершитися, щойно розпочавшись. Активна фаза війни – лише одна з причин.

Про це повідомляє The Athletic.

Партнери вивчають доцільність подальшої участі України в проєкті. Замінити її в спільній заявці, найімовірніше, запропонують Марокко.

До такого рішення асоціації Іспанії та Португалії підштовхують внутрішні проблеми України. Внаслідок повномасштабної агресії РФ значно зруйнована місцева інфраструктура. Окрім того, ведеться слідство в кримінальних провадженнях проти президента УАФ Андрія Павелка.

На думку аналітиків, спільна заявка Іспанії, Португалії та Марокко може розраховувати на ширше коло підтримки. Спільний проєкт Європи та Африки матиме більше шансів на успіх, адже розраховуватиме на підтримку мінімум двох конфедерацій. Господарі ЧС-2030 будуть визначені на конгресі ФІФА в 2024 році.

Восени Україна приєдналася до спільної заявки піренейських держав на проведення ЧС-2030. За планами функціонерів, українські міста прийняли б одну з груп Мундіалю. УАФ до потенційних місць проведення матчів планетарного форуму внесла Донбас і Крим.

Читайте також

1