Україна може залишитися за бортом "Євробачення-2022": Alina Pash знялася з конкурсу

Співачка відмовилася від участі через скандал з відвідуванням Криму
Україна може залишитися за бортом "Євробачення-2022": Alina Pash знялася з конкурсу
Alina Pash Фото: facebook.com/alinapashofficial
17 Лютого 2022, 06:06
читать на русском

Оргкомітет національного відбору на Євробачення-2022 ухвалив рішення припинити участь у нацвідборі команди Alina Pash.

Рішення було ухвалене на позачерговому засіданні 16 лютого, передає пресслужба.

Учасницю відсторонили за надання недостовірної інформації.

Підставою для прийняття такого рішення Оргкомітетом стала офіційна відповідь Державної прикордонної служби від 16.02.2022 року щодо недостовірності інформації, яка була надана Суспільному мовнику. Артистка погодилася з таким рішенням, - кажуть в оргкомітеті.

Сама співачка Аліна Паш у своєму Instagram повідомила, що зняла кандидатуру з участі на "Євробаченні":

Я не хочу цієї віртуальної війни та хейту... Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З важким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі Євробачення. На жаль. Мені справді дуже жаль.

В оргкомітеті зазначають, що наразі невідомо, хто представлятиме Україну на пісенному конкурсі.

Нагадаємо, у нацвідборі на конкурс 12 лютого перемогла команда співачки Alina Pash з піснею "Тіні забутих предків". 28-річна Alina Pash стала лідеркою національного відбіркового конкурсу, посівши перше місце за оцінками журі та друге місце за оцінками глядачів.

Одразу після оголошення результатів нацвідбору український репер, фронтмен гурту Kalush Олег Псюк звинуватив представників "Суспільного" у нібито нечесному підрахунку голосів, за підсумками якого перемогла Alina Pash.

Також згодом у мережу злили інформацію, що Alina Pash з порушенням українського законодавства відвідувала окупований Крим - з території Росії (законодавство України вимагає, щоб громадяни в'їжджали до Криму через наземні пункти пропуску з території України). Однак співачка надала довідку від ДПСУ, що до Криму потрапила законно - вона начебто їхала у 2015 році до Криму через "Чаплинку".

14 лютого активіст Сергій Стерненко заявив, що переможниця Національного відбору Аліна Паш підробила довідку від прикордонників щодо її поїздки в окупований Крим.

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) 16 лютого повідомила, що не видавала Аліні Паш довідку про її законний перетин адмінкордону з окупованим Кримом через КПВВ "Чаплинка" у 2015 році.

Тобто співачка надала недостовірну інформацію. А згідно з умовами конкурсу, це є причиною для відкликання результатів голосування.

Читайте також

1