Україна на Генасамблеї ВТО ООН представила програму туристичного розвитку Європейського регіону

Засідання відбулося в рамках 25-тої сесії Генеральної Асамблеї ВТО ООН, яка розпочала свою роботу в Самарканді, Узбекистан.
Ексклюзив
Україна на Генасамблеї ВТО ООН представила програму туристичного розвитку Європейського регіону
17 Жовтня 2023, 11:27
читать на русском

На 69-тому засіданні Європейської комісії ВТО ООН Україна, як країна-очільниця європейського сектору, представила програму туристичного розвитку регіону на 2024-2025 роки.

Про це нашому виданню повідомили в пресслужбі ДАРТ.

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів, яка очолила українську делегацію, заявила про готовність нашої держави інтегруватись у європейське туристичне середовище та запропонувала представникам цивілізованого світу спільно планувати відродження цього напрямку в Україні:

"Обрання України постійним членом свідчить про визнання нашої сили у цій сфері та відкриває нові можливості для співпраці та обміну досвідом з іншими європейськими та глобальними країнами. Ми будемо працювати над створенням сприятливого бізнес-середовища для розвитку галузі туризму, просування інвестицій та сприяння партнерствам з міжнародними компаніями.

Україна має потенціал стати видатним туристичним напрямком, який приваблює людей з усього світу. Ми не просто мріємо про мирну та процвітаючу Україну. Ми працюємо над цим кожен день. Я щиро сподіваюся, що наш досвід відіграє ключову роль у формуванні нової архітектури європейського туризму, оскільки ця галузь, на мою думку, є основним показником миру та процвітання для будь-якої країни у світі," – підкреслила Мар’яна Олеськів.

Українська делегація, представляючи Програму розвитку туризму у Європейському регіоні, запропонувала країнам-членам ЄТК протягом найближчих двох років зосередити зусилля на розвитку сталого туризму, а саме:

  • акцентувати на просуванні маловідомих напрямків та активізувати роботу над залученням туристів до них;
  • приділяти більше уваги освіті та навчанню спеціалістів туристичної галузі, тим самим підвищуючи якість послуг;
  • посилити співпрацю з урядами та приватним сектором задля культурного обміну, що своєю чергою буде сприяти взаєморозумінню між націями;
  • зробити туристичні подорожі доступними для всіх мандрівників незалежно від віку, здібностей або інтересів.

Виступаючи перед представниками країн-членів ВТО ООН, голова української делегації зауважила, що прийняття та реалізація цієї програми дозволить туристичному сектору в регіоні не тільки швидко відновитися у постпандемічний період, а й розширити свої можливості.

"Разом ми можемо зробити туризм тією позитивною силою, яка об’єднує людей, сприяє економічному розвитку та захищає природні та культурні чудеса нашого континенту", - наголосила Голова ДАРТ.

Нагадаємо, що у квітні 2022 року, у результаті докладених зусиль команди ДАРТ, росію було виключено з членів Всесвітньої туристичної організації ООН (UNWTO). На сьогодні це єдиний випадок виключення росії з організації, що діє під управлінням ООН.

1 червня 2023 року на 68-му засіданні Європейської Комісії Всесвітньої туристичної організації ООН (ВТО ООН) Україну одноголосно обрали головуючою у цьому органі.

Читайте також

1